Flott åpning av lyssatt turvei fra Åna Sira til Lundevann i Åna Sira

Postet av Jan Petter Kvelland den 24. Feb 2020

Da har det vært offisiell åpning av lyssatt turvei fra Åna Sira til Lundevann i Åna Sira.

Den offisielle åpningen og klipping av snor sto Hans Egill Berven fra Flekkefjord Kommune og Per Øyvind Grimsby fra Sira Kvina Kraftselskap for.

Taler fra både Hans Egill Berven og Per Øyvind Grimsby ble holdt der de fortalte litt om prosjektet og hvor midlene til dette kom fra. 

Dette er midler fra en avtale mellom Flekkefjord Kommune og Sira Kvina Kraftselskap ifm revisjonsavtale som er inngått mellom partene ifht ny konsesjon for kraftselskapet. Midlene i avtalen skulle brukes ifm avbøtende tiltak for friluftsliv i de berørte vassdragene hvor Sira Kvina Kraftselskap har anlegg.

Det har vært en lang kamp for å få dette prosjektet på plass. Undertegnede startet jobben for ca 3-4 år siden med å utarbeide prospekt, teknisk dokumentasjon, godkjenninger og forsøke å skaffe midler hos diverse parter. Søkte etter samarbeidspartnere og midler over det ganske land men kom ikke noen vei. Prøvde i flere runder å utarbeide ny dokumentasjon og nytt prospekt, samt skaffe midler men det ville seg ikke. Så etter en stund fikk jeg Sira Kvina Kraftselskap og Flekkefjord Kommune med på laget og da ble det fart i sakene. To personer som må nevnes og som har vært til stor hjelp for å få realisert dette er næringssjefen i Flekkefjord Kommune Hans Egill Berven og Miljørådgiver i Sira Kvina Kraftselskap Per Øyvind Grimsby. Uten deres velvilje og innsats hadde jeg nok ikke kommet i mål.

Anlegget med lys på turveien fremstår i dag som ett flott anlegg og er ett fantastisk tilbud til innbyggerne og besøkende i bygda Åna Sira. Nå kan det det trimmes og gås tur hele døgnet.

Det møtte nok opp ca 100 personer for å være med på åpningen av den lyssatte turveien. Stemningen var god og utrolig nok var det oppholdsvær under hele arrangementet. 

Det ble servert kake, wienerbrød, brus, kaffe og annet godt.

Stor takk til alle som bidro til å gjøre dette til en flott kveld. Takk til Joker Åna Sira for en flott bevertning.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.