Informasjon om diverse prosjekt og tiltak Åna Sira Fotballklubb og Velforening arbeider med.

Postet av Jan Petter Kvelland den 15. Mai 2019

Det er mange som spør om hva som skjer ifht mange av prosjektene og tiltakene som verserer i bygda Åna Sira. Vi skal her forsøke å gi en liten status rapport og informasjon om de forskjellige tingene.

Åna Sira Fotballklubb, Åna Sira Velforening , Sokndal Kommune, Flekkefjord Kommune og Sira Kvina Kraftselskap jobber sammen om veldig mange gode og spennende prosjekter og tiltak i bygda for tiden.
Mange av prosjektene finansieres ifm en avtale som er inngått mellom Flekkefjord Kommune, Sokndal kommune og Sira Kvina Kraftselskap ifm ny konsesjonsavtale. Denne sier at de områdene som er berørt av utbyggingen og reguleringen av vassdraget skal få økonomiske midler til å gjennomføre avbøtende tiltak for friluftsliv og annet. Da er det jo helt klart at hvis det er noen områder som er påvirket av utbyggingen og reguleringen av vassdraget så er det jo Åna Sira. 

Sokndal Kommune skal bruke hele sin del av denne kompensasjonen i Åna Sira, mens Flekkefjord Kommune bruker sin del i Åna Sira og Sira, samt at de har ett ønske om etablering av en utstyrspark på Flikkeid. Hvis det ikke blir noe av denne så kommer vi til å følge med at midlene da kommer enten Åna Sira eller Sira til gode og ingen andre, da det er her påvirkningen av utbyggingen og reguleringen av vassdraget er størst. Det er ingen andre plasser i Flekkefjord Kommune som kan omfattes av dette. 

Vil gjerne gi ros til Sokndal og Flekkefjord kommune samt Sira Kvina Kraftselskap for velviljen og ryddigheten rundt disse sakene vi har jobbet med.

På Flekkefjord siden: her pågår arbeidet med å etablere ett kamera i laksetrappa som skal vise bilder av lakseoppgang til Langhølen. Om denne feeden blir tilgjengelig for alle i form av for eksempel en skjerm som viser live bilder på Joker butikken er noe det arbeides med, men er ikke helt avklart enda. Dette er Flekkefjord og Sira Kvina sitt prosjekt.

Lyssetting av turvei fra Åna Sira til Lundevann er i godt gjenge. Teknisk løsning samt finansiering ser ut til å være på plass. Dette prosjektet er overlevert Flekkefjord kommune sin leverandør av elektro tjenester for videre arbeid og vi forventer oppstart av dette arbeidet om ikke så alt for lenge. Finansieringen kommer av avtalen mellom kommunene og kraftselskapet. Dette er en sak Åna Sira Fotballklubb har jobbet igjennom og fått aksept for.

Tak over saltvannskummen eller en oppgradering\annen løsning på saltvannskummen er under arbeid. Dette er ett tiltak som Sira Kvina og Flekkefjord Kommune arbeider med.

På Sokndal siden: ny og oppgradert fiskeplass er etablert oppstrøms Sira Kvina broen like ved kommunens pumpehus, samt at området er ryddet og arrondert. Dette ble utrolig bra og området fremstår i dag som veldig attraktivt. Her jobber vi med å forsøke å få asfaltert veien og plassen nede ved elven samt at vi vil utplassere en stor bord\benk i området ved elven etter hvert. Dette er det Sira Kvina, Åna Sira Fotballklubb og velforening samt Sokndal Kommune som har fått til i sammen.

I samme området i forlengelse av pumpehuset så skal det etableres ett bygg som skal inneholde WC og dusj som skal kunne brukes av personer som bruker stadionområdet, fiskere, bobilturister osv. Dette er ett tiltak\prosjekt som Åna Sira Fotballklubb og velforening har jobbet med lenge og fått aksept for hos Sokndal Kommune og Sira Kvina.

På den ene halvdelen av grusbanen skal det etableres en bobil oppstillingsplass med strøm og vannuttak samt mulig tømme stasjon for toalett og råvann fra bilene. Dette er ett resultat av innspill fra Åna Sira Fotballklubb og velforening, samt at det er ett ønske fra Sokndal Kommune om etablering av bobil oppstillingsplass i Åna Sira.

Åna Sira Fotballklubb har etablert en ny sandvolleyball bane ved siden av ball bingen på stadion som er til fri benyttelse for alle som ønsker det. Stenger, nett og baller er innkjøpt og banen ferdigstilles i disse dager.

Åna Sira Fotballklubb har etablert frisbee golf bane på stadion anlegget og denne er til fri benyttelse for alle, Frisbee finnes i kiosken på banen og kan lånes helt gratis hele året.

Åna Sira Fotballklubb er i ferd med å gå til innkjøp av ett sett med landhockey utstyr som vil bli plassert i en oppbevaringskasse på stadion. Dette skal være til fri benyttelse for alle.

Åna Sira Fotballklubb har ryddet og merket 25 turstier samt at det er utarbeidet ett 10 på topp turkart som er tilgjengelig for alle. Kartene kan fås på Joker, postkasse på klubbhallen, Intersport Flekkefjord og Egersund, kommunehuset i Sokndal og Flekkefjord. Det er til nå trykket og utlevert ca 900 stk kart.

Åna Sira Fotballklubb driver også Grensebullen Dartklubb samt fotballgruppen Åna Sira FK som deltar i bygdeserien på Haua i regi av Heroes of Haua.

Badeplassen i Hammarhølen skal oppgraderes. Det skal muddres\graves for å fjerne bunngrums samt at det skal fylles på ny sand i området. Området rundt skal oppgraderes og ryddes samt at grillbua som står ved barnehagen skal flyttes bort til badeplassen.

Sokndal Kommune planlegger salg av barnehage bygget. Dette medfører at lekeplassen skilles ut og beholdes som i dag samt at denne kommer inn under drift og vedlikehold samt kontroll av denne i de kommunale systemer. Branngarasjen må rives og flyttes. Denne skal ny etableres ved siden av pumpehuset som står like bortenfor barnehagen.

Flekkefjord og Sokndal Kommune skal selge skolebygget i Åna Sira. Dette nærmer seg ferdigstillelse og endelig avtale om. Hvem som vil kjøpe bygget og når det skal fysisk overtas er usikkert enda men det er nært forestående. Åna Siras innbyggere får fremdeles tilgang på grendehus delen til aktiviteter og sammenkomster etter det vi forstår.

Som dere ser så er det mye det jobbes med, og mange har lagt ned titalls om ikke hundretalls timer i enkelte av disse prosjektene\tiltakene på frivillig og dugnadsbasis. En stor takk til alle for innsatsen og det står virkelig respekt av innsatsen.

Ta kontakt med Åna Sira Fotballklubb eller Åna Sira Velforening hvis dere lurer på noe.

1.Etablering av sandvolleyball bane.

2.Området hvor bobil oppstillingsplass etableres samt WC og dusj.


Kommentarer

Logg inn for å skrive en kommentar.